Array ( )
Никола Уайтхед

Никола Уайтхед

Аз водя блог, туитър акаунт и правя YouTube видеа за здравословни рецепти, продукти, съвети за хранителни режими и начин на живот.

Върху какво работиш в момента? Каква е сегашната ти цел?

Моето желание е да помагам на хората да живеят щастливо и по един здравословен начин като се наслаждават на специалните моменти и удоволствия без чувство за вина. Моята цел е да покажа на колкото се може повече хора малките промени и размени, които могат да направят, за да успеят, с която и да е диета или жизнени цели.

Сподели с нас твоето най-голямо постижение?

Най-голямото ми постижение е публикуването на труда ми върху диабет и кофеин в Журнала за хранене и диабет след завършването ми на магистратура за здравни науки.

Какъв е типичният ти хранителен режим?
Един типичен ден за мен е:

Закуска: Каша от овесени ядки с обезмаслено или бадемово мляко, с малко банан и канела.

Обяд: Салата със сирене котидж, солени бисквити и кисело мляко.

Вечеря: Вегетариански или пуешки бургер със сладки картофи, зеленчуци и сладко-лютив сос.

Между храненията: Пресни плодове, сушени плодове, ядки и черен шоколад.

Как би мотивирала хората да живеят здравословно и активно, да спортуват и какъв съвет би им дала?

Най-важния съвет, който бих дала, е никога човек да не мисли, че е на диета и че има забранени храни. Трябва да мислим, че здравословното хранене е постоянно състояние от начина ни живот и необходима промяна.Аз лично препоръчвам правилото 80/20: Ако се храните здравословно през 80% от времето, тогава можете да се насладите на изкушения през останалите 20%.

Защо продуктите Slim Pasta®?

Въпреки че не бива да смятаме въглехидратите за „лоши“, случва се понякога да прекалим с високо рафинирани и ниски на фибри въглехидрати като бял хляб или бяла паста (помислете за пицата и багетите!). Дори и да направите промяна към техните пълнозърнести варианти, например пълнозърнест хляб и паста, контрола върху приеманото количество си остава проблем. Големи порции обикновено се равняват на много калории, докато ако увеличите ниско калоричните, обемни храни като зеленчуци, салати и храни, богати на фибри (като продуктите Slim Pasta®) тогава ще се чувствате сити за по-дълго време без излишните калории.

Любим продукт Slim Pasta®?

Любими са ми Slim Pasta® Fettuccine – вписват се чудесно в моята рецепта“ Здравословна паста с пуешко месо“, която можете да откриете тук: http://nicsnutrition.com/recipe/turkey-pasta/ на английски език.