Array ( )
Хари Кришна Покхрел

Хари Кришна Покхрел

Шеф-готвач в TrucVert, Мейфеър, Лондон

“2,8 милиона души умират всяка година в резултат на хронични болести свързани с хранителния режим.” – СЗО

Аз съм просто готвач, който обожава да готви. Нямам медицинско образование или достъп до научни изследвания, за да правя сложни тестове и да осигуря емпирична информация. Но за сметка на това имам история, която бих желал да споделя. Наскоро на брат ми му беше поставена диагноза Диабет тип 2, и в резултат на дългите му борба с килограмите и недобра диета, докторите го посъветваха да отслабне с 20 килограма. Ако не успееше да ги свали, вероятността да получи сериозни усложнения в сърдечната област, както и други части на тялото повлияни от наднормено тегло, беше много висока.

Спомням си угриженото му лице, когато чу тази новина, и реших да му помогна с лесни рецепти, които да подобрят хранителните му навици. Диабетик и с наднормено тегло означаваше ограничен избор от храни и ястия за него. Потърсих в нет-а и за моя изненада открих продуктите Slim Pasta® – Slim Pasta®, Slim Noodles® & Slim Rice® с нула въглехидрати – сбъдната мечта на диабетик с наднормено тегло!

Когато получих първата си доставка от Slim Pasta®, не предполагах какъв би бил вкусът и затова опитах няколко спагети. Имаха вкус на вода – не беше зле като за начало! С малко продукти направих спагети болонезе. Имаше вкус като на нормално ястие. Така аз и брат ми се влюбихме в продуктите Slim Pasta®. Радвам се да съобщя, че брат ми е отслабнал с 12 килограма, от както премина на продуктите Slim Pasta® и се наслаждава истински на ниско въглехидратните ястия. Чувства се по-здрав, по-лек и диабетът е под контрол благодарение на новата му диета.

Препоръчвам на всеки, който се опитва да отслабне, да опита продуктите Slim Pasta®. За мен  е чест, че рецептите, които създадох са публикувани и за мен е удоволствие да помогна на всеки, който се бори с килограмите. Това беше едно дълго пътуване в кулинарния свят за Хари Кришна Покхрел, който разказва за еволюцията си смирено.

Върху какво работиш в момента? Каква е сегашната ти цел?

Моята жизнена цел и вдъхновение е да готвя и да експериментирам с кухните на различните националности по света. За да бъдеш професионален шеф-готвач се изискват много години опит и отдаденост; до сега с радост съм приемал всички възможности, които са ми били предоставени.

Какъв е типичният ти хранителен режим?

Като шеф-готвач моят ден преминава в готвене, мислене за храна и дегустиране на храна. Това е предизвикателство, което всеки професионален готвач среща в кухнята си всеки ден. Но въпреки че около мен има постоянно невероятно неща за хапване, успявам да се храня правилно.

Закуската включва богати на протеин храни, може да е протеинов шейк или сирене котидж със сос и зелени зеленчуци – по този начин преди да отида на работа съм се заредил. Когато не гладуваш, по-лесно контролираш храната, която приемаш. През останалата част на деня опитвам всичко, което е сготвено и ще бъде поднесено. Нищо не излиза от кухнята, докато не го е опитал готвача. По този начин поддържаме стандарта за качество на храната. През деня консумирам малко плодове, сокове и смуудис. Но никога не изяждам цяла порция храна, като по този начин не съм гладен, но не съм и напълно сит.

Прибирам се около полунощ и без съмнение вече съм много изморен. Вечерям каквото имам желание на края на деня – потапям се в чувството да завърша тежкия работен ден с хубаво ястие. Вечерята може да е месо, картофи или зеленчуци със зехтин, пилешко или морски дарове с лек сос, и плодов сок.

Защо продуктите Slim Pasta®?

Ресторантът, в който работя, има доста поръчки за безглутенови или ниско калорични ястия. Аз лично използвам серията SLIM®/Слим в ресторанта и го препоръчвам на всеки, който има желание да се наслади на вкусно ястия с по-малко калории.

Любим продукт Slim Pasta®?

Харесвам всички продукти. За шеф-готвачът колкото по-голямо разнообразие, толкова по-добре.